Grattis Kronprinsessan och super-prinsen

Först och främst får man väl gratulera Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling, numer Hans Kunglig Höghet Prins Daniel, Hertig av Västergötland (Daniel förlänades Serafimerorden i Storkyrkans vapenhus och han blev således riddare på sin bröllopsdag), till deras bröllop som ägde rum i går i Storkyrkan i Gamla Stan. Vi var inte på plats, utan såg det hela hemma hos några vänner här i Sjöstaden. Det kändes visserligen som att man var på plats, med tanke på alla helikoptrar som snurrade även här över. Det bjöds på bröllops-princesstårta, blåbärspaj och till det serverades det kaffe och whisky. Det blev en öl på det också. Trevligt och roligt och framförallt – ett rörande bröllop.

Idag, söndag, har vi promenerat inne i stan. Gick längs slottet och där var det knökfullt med människor, trodde det avtagit. Men ganska så kort slog det oss att gästerna till bröllopet måste ju ta sig hem också. Trots brunchen på Drottningholm!?. Både Norges och Danmarks yachter låg inne och det hade samlat sig jättemycket folk för att ta farväl av kungligheterna. Vi knäppte några bilder, sen gick vi vidare, orkade inte vänta på avfärden. Fullt pådrag med polisbilar och säkerligen pansarsäkra volvos syntes till.

På vägen hem stannade vi till på vårt helg-stammis-lunch-ställe – Vapiano – och åt mat. Älskar det stället. Se på under tiden kocken lagar maten som man lämnat sin beställning till. Det går snabbt. Riktigt gott. Inte halvlagat här inte. Och det är ett trevligt ställe, tycker vi.

Nu är det Brasilien mot Elfenbenskusten. 3-0 hittills. Ludvig ligger i sängen och sover. Jag och Helena smuttar på några öl. Gött det.

This entry was posted in Allt möjligt. Bookmark the permalink.

Comments are closed.