Hemma och mellanlandar – tvättar och fixar

Åter tillbaks i Stockholm efter två veckors semestrande i Viken och Göteborg. Riktigt skönt att få vara hemma igen, men samtidigt saknar vi alla tre stränderna i Viken (och så klart, men det fattar ni väl, Ludvigs farfar och all släkt). Långgrunt, fin fin sand, vassstrån som utomlands och saltvatten. Verkligen exotiskt och fint. Det var fint väder i stort sett varje dag, med undantag för några korta skurar och lite lägre temperaturer, vilket egentligen bara var skönt. Det blev tok hett där nere. Ludvig trivdes tillslut som fisken i vattnet. Han var lite svår i början men sen älskade han att bada och leka i vattnet. Helena fick för första gången uppleva det jag upplevde när jag var mindre och spenderade somrarna i skåne. Dem gånger vi varit nere har det inte varit badväder. Mest kallt och regnigt under somrarna. Det var många gånger jag hörde ordet ”fantastiskt” från Helena. Inte bara när vi satt vid vattnet på stranden och solen gick ned långt bort i horisonten, och i bakgrunden hörde man några plinka på en gitarr och sjöng.

Ludvig var jätteduktig där nere, inte minst sagt på kvällarna. Efter bara ett par nätter kunde vi lägga honom i sin säng efter välling och läsning och han somnade direkt utan att vi behövde gå in till honom. Han har verkligen växt under den här tiden. Tycker det hänt jättemycket hos honom. Svårt att säga exakt vad, men han har blivit mycket klokare och förstår så mycket mer.

Det skulle inte vara fel att bosätta sig där nere. Framförallt under sommarmånaderna. Då spöar skåne skiten ur allt annat i Sverige. Det är såå underbart. Så långt bort men ändå så nära. Var vi vid Medelhavet? Nä just det, bara känslan.
Vi började så klart spinna vidare lite på dem tankarna. Men. Nä. Eller.

I Göteborg hade vi det också jättebra. En förmiddag på Universeum. Himmelriket för Ludvig. Väldigt intressant och kul. Träffade släktingar även där och vänner. Och så vidare. Finns hur mycket som helst att skriva men jag ska inte tråka ut er. Ska försöka lägga upp några bilder. Men det får bli efter vår tripp med båt i några dagar i skärgården.

Ha det så bra, så hörs vi snart.

This entry was posted in Allt möjligt. Bookmark the permalink.

Comments are closed.